Ammattikuljettaja

2020_AKU_banneri_468x100_120dpi

speed-1249610_640

Autoalan Keskusliiton säätiö panostaa autoalan osaamiseen muuttuvassa toimintaympäristössä

Uuden teknologian ja palveluliiketoiminnan kehityksen myötä on tärkeää entisestään vahvistaa autoalan koulutuksen ja tutkimustoiminnan toimintaedellytyksiä ja korkeaa laatua. Autoalan Keskusliitto ja Autoalan ammattikoulutuksen edistämissäätiö (AAKES) ovat toimineet vuosia yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa kehittäen uusia palveluliiketoiminnan malleja varmistaakseen autoalan osaamisen tulevaisuudessakin.

Auto- ja työkonetekniikan professuuri perustettiin Oulun yliopistoon vuonna 2010 säätiön tukemana. Professuurin tavoitteena on vahvistaa auto-, työkone- ja kuljetustekniikan tohtori- ja diplomi-insinöörikoulutusta ja tutkimustoimintaa Suomessa. Nyt säätiö on tukemassa toista professuuria, joka toimisi yhteistyössä eri yliopistojen tiedekuntien kanssa.

AAKES on myös Euroopan aluekehitysrahaston ja Oulun alueen yritysten kanssa rahoittamassa Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston energiatehokkaiden ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden testausympäristöä Mobilab-hanketta. Hanke sai yli 4,1 miljoonan euron rahoituksen tuotekehitys- ja testausympäristön perustamiseen, joka mahdollistaa tutkimuksen tekemisen usealla tekniikan alalla ja nopeuttaa tiedon siirtämistä tieteestä tuotteeksi.

Riverian autoala palkittiin Koulutuksen järjestäjä 2018 -palkinnolla

AAKES valitsee vuosittain autoalan vuoden koulutuksen järjestäjän. Kilpailu on avoin kaikille autoalan ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjille. Koulutuksen järjestäjä 2018 -palkinto myönnettiin Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Riverian autoalan koulutukselle autoalan opettajille ja koulutuksen järjestäjille sunnatuilla Autoalan teknologian osaamisen kehittämispäivillä Oulussa 26.4.2019.

– Riveriassa laatujärjestelmä on tunnistettu ja tunnustettu. Kehitystyö on pitkäjänteistä ja harkittua, ja sitä tehdään kaikilla osa-alueilla. Riveriassa on ymmärretty koulutuksen järjestäjän rooli osaamisen kehittämisen edistämiseksi yhteistyössä muiden oppilaitosten ja yritysten kanssa, toteaa Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

– Olemme panostaneet muun muassa työelämäyhteistyön ja opetuksen kehittämiseen niin paikallisesti kuin kansainvälisesti, ja nähneet sen erittäin tärkeänä tulevaisuuden osaamisen takaamiseksi. Henkilökunnan asenteella ja työnantajan tarjoamilla mahdollisuuksilla on ollut iso merkitys tämän saavuttamisessa, kiittelee koulutuspäällikkö Ari Pikkarainen. Arvostan tätä tunnustusta korkealle, ja se edelleen rohkaisee jatkamaan tätä työtä.

Lisätietoja
tekninen johtaja Jouko Sohlberg, Autoalan Keskusliitto p. 0400 904 003
koulutuspäällikkö Ari Pikkarainen, Riveria p. 050 370 1951
www.akl.fi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinby feather

ammattikuljettaja banneri

Konehuolto T.Pöyhtäri_ banneri140x250

Akkupojat_Ammattikuljettaja_140x250pxArtboard 1

logo

Follis-Ammattiautoilijat-Banneri-2019

banneri NordLog Oy

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com