Ammattikuljettaja

2020_AKU_banneri_468x100_120dpi

palkitut2

Kuljetuskuutio-palkinto liikenne- ja viestintävaliokunnalle

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttt vuoden 2019 Kuljetuskuutio-palkinnon eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle. Tunnustuksella SKAL haluaa tuoda esiin Suomen toimivan lainsäädäntöprosessin, joka perustuu vahvaan vuorovaikutukseen lainsäätäjän ja asiantuntijoiden välillä.

Suomen lainsäädäntötyössä eduskunnan valiokunnat pyytävät asiantuntijoilta lausuntoja käsiteltävänä olevaan lakiin ja kutsuvat heitä kuultaviksi. Asiantuntijakuulemisten ja lausuntojen pohjalta valiokunnan jäsenille syntyy tarkempi käsitys uusien säännösten vaikutuksista niihin, joita säädettävä laki koskee. Vaikutusarviointi on onnistuneen lainsäädäntötyön edellytys.

– Liikenne- ja viestintävaliokunnan työssä tämä vuorovaikutus on jo pitkään, eri hallituskausina ollut erityisen toimivaa ja asiantuntijoiden tietoa arvostavaa, toteaa SKAL:n puheenjohtaja, talousneuvos Teppo Mikkola.

Vuoden 2019 Kuljetuskuutio-palkinnon vastaanottivat liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.), valiokuntaneuvos Mika Boedeker ja valiokuntaneuvos Juha Perttula Reilu kuljetus -seminaarissa Helsingissä 15.1.2020.

Liikenne- ja viestintävaliokunta on yksi eduskunnan 16 pysyvästä erikoisvaliokunnasta. Valiokunnat asetetaan vaalikaudeksi parlamentaarisesti. Valiokuntien päätehtävänä on käsitellä pääsääntöisesti vastaavan ministeriön hallinnonalaan kuuluvia asioita ja valmistella hallituksen esityksistä mietintöjä täysistuntokäsittelyyn. Vuonna 2019 SKAL valmisteli 70 lausuntoa ja osallistui 20 kuulemistilaisuuteen. Lausunnoista ja kuulemisista valtaosa liittyi liikenne- ja viestintävaliokunnan lainsäädäntötyöhön.

Kuljetuskuutio-palkinto

Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi. Vuoden 2018 Kuljetuskuutio myönnettiin europarlamentaarikko Merja Kyllöselle aktiivisesta toiminnasta erityisesti EU:n liikkuvuuspaketin valmistelussa #kuljetuskuutio.

Lisätietoja:

Teppo Mikkola, puheenjohtaja, SKAL, puhelin 0400 598 758
Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL, puhelin 040 502 8181
Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, puhelin 040 506 0131

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinby feather

ammattikuljettaja banneri

Ammattikuljettaja banner HD-Parts

Konehuolto T.Pöyhtäri_ banneri140x250

BANNERI

Akkupojat_Ammattikuljettaja_140x250pxArtboard 1

logo

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com